Passa al contingut principal

Vídeo-conferència: Shakespeare i Cervantes: dues vides paral·lelesVídeo conferència de l'investigador Miquel Izquierdo titulada Shakespeare i Cervantes: dues vides paral·leles, que va tenir lloc a la 4a Universitat Nova Història de Montblanc, Catalunya, el 4 d'agost del 2017. La xerrada és una anàlisi detallada de les suposades vides dels dos escriptors i una exposició de les conclusions que Miquel Izquierdo va exposar al seu llibre Shakespeare és Cervantes.

https://www.inh.cat/arxiu/vid/4a-Universitat-Nova-Historia/Miquel-Izquierdo-Shakespeare-i-Cervantes-dues-vides-paral-lelesComentaris

Entrades populars d'aquest blog

Shakespeare és Cervantes, el mateix autor

Per què el William Shakespeare de Stratford no va poder ser l'autor de les obres? (Part I)

Iniciem amb aquest tot un seguit d'articles encaminats a demostrar la impossibilitat de què en William Shakespeare de Stratford, autor oficial de les obres de Shakespeare, en sigui l'autor real. D'ara en endavant l'anomenarem William de Stratford per distingir-lo de l'autor real.
Aquestes són les fonts principals de les quals beurem:


Donarem en aquest primer article unes poques dades de la trajectòria del William de Stratford abans que sortís la primera obra de Shakespeare:
· El seu pare va tenir problemes legals quan en William era petit.
· No hi ha rastre que en William passés per l'escola.
· Els pares d'en William eren analfabets.
· Als disset anys, deixa prenyada una dona i als divuit anys, s'hi casa.
· La dona d'en William era analfabeta. 
· Als vint anys en William ja té tres fills.
· Les seves filles van créixer analfabetes. Cap escriptor de l'època va tenir fills analfabets.

· Als vint-i-un anys fuig de Stratford perseguit per la justíc…

Com es va saber qui fou en Joan Miquel Sirvent? (I)

Hem arribat a un punt que ja toca explicar qui fou realment en Joan Miquel Sirvent, l'autor de les obres de Shakespeare i Cervantes.

I per això us vull recomanar un article de l'amic i investigador Jordi Bilbeny. En aquest treball es parla de com en Jordi va descobrir que en Miguel de Cervantes era en realitat en Joan Miquel Sirvent. Els seus estudis són el punt de partida que a mi em va servir per trobar la relació entre Shakespeare i Cervantes. Sense les seves recerques mai no hauria arribat a aquestes conclusions.

Enllaç a l'article d'en Jordi Bilbeny