Estudi grafològic. DocumentsQuan vaig decidir fer l'estudi grafològic de les signatures i els escrits de Shakespeare i Cervantes, en concret de les signatures, la primera dificultat que vaig trobar-me va ser fer la tria d'aquestes per fer l'anàlisi i que es corresponguessin realment amb les de l'autor.

Signatures Cervantes

De les 12 o 13 signatures de Cervantes vaig seleccionar aquestes dues:

Poder de CERVANTES a Francisco de Robles, Diego de Alfaya i Francisco de Mar, per querellar-se contra qui a Lisboa hagin imprès o vulguin imprimir el Quixot.

Vaig seleccionar aquesta signatura perquè el relaciona directament amb l'autor, i a més, s'havia signat la pau entre les dues corones i la Companyia del Rei, de la qual Shakespeare era soci i director, va ser-hi a Valladolid dos mesos Abril i maig de 1605 i el poder fou fet també a Valladolid el 12 d'abril de 1605.

https://www.publiconsulting.com/pages/astrana/tomoV/images/4875pag626.jpg

Declaració com a testimoni que l'escriptor va fer davant la Justícia Criminal de València el dia 8 de novembre de 1580. Arxiu del Regne de València.

Aquesta la vaig seleccionar perquè testimonià que una persona, a la qual són cercant les autoritats, és viva a Alger, es fa un mes després de tornar del captiveri i el captiveri és present a tota la seva obra,
al Quixot, al Persiles, a Les Novel·les Exemplars, al Viatge del Parnàs i al Teatre.
 

El judici a més és en català.

https://lanzaadm.lanzadigital.com/wp-content/uploads/2017/01/Hallanunescritoindit_75360_6975.jpg


Signatures Shakespeare

De les sis signatures de Shakespeare que hi ha vaig seleccionar aquestes quatre, els motius de la tria ja els vaig exposar a l'article

Per què el William Shakespeare de Stratford no va poder ser l'autor de les obres? (Part III)

Signatura https://shakespearedocumented.folger.edu/file/details/212

Signatura https://shakespearedocumented.folger.edu/file/prob-14-1-signature-detail

Signatura https://shakespearedocumented.folger.edu/file/prob-14-2-signature-detail

Signatura
https://shakespearedocumented.folger.edu/file/prob-14-3-signature-detail


Documents de Shakespeare i Cervantes

Dels documents que vaig enviar us deixo aquests tres: són dues cartes de Cervantes i el Testament de Shakespeare, Charles Hamilton dictaminà que fou fet pel mateix autor de les obres.

Els documents de Cervantes són de març de 1616 i al testament de Shakespeare hi ha unes anotacions d'última hora que va fer també el març de 1616, en concret el 25, encara que amb diferent calendari (10 dies de diferència).

[Carta], 1616 març, Madrid, al cardenal Sandoval i Rojas.

http://bdh-rd.bne.es/viewer.vm?id=0000186955&page=1
 

Nota de Miguel de Cervantes a Juan de la Costa, demanant-li que lliuri un exemplar del Quixot al portador d'aquesta, Madrid, 9 de març de 1616. 
http://cervantes.bne.es/ficheros/colecciones/MANUSCRITOS/MANUSCRITOS/608X461/cerv.sedoC.130.2.-Notacervantes.jpg

Shakespeare last will (Latest annotations: March 25, 1616) https://shakespearedocumented.folger.edu/exhibition/document/william-shakespeares-last-will-and-testament-original-copy-including-threexhibition/document/william-shakespeares-last-will-and-testament-original-copy-including-threeTot és corroborat ja, aquests documents, d'altres i les signatures van ser fets per la mateixa mà.  

Podeu llegir la meva experiència amb una especialista en aquest article.
333

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Qui fou Joan Miquel Sirvent (II) Conferència d'En Jordi Bilbeny